Päätös ja siitä tää tupakan lopetus lähti!

Lopetin tupakan tasan 5 viikkoa sitten....eli 1 kk yli ilman röökin tupruttelua....poltin 50 vuotta ja se oli mun elämää vahvasti....1-2 askia poltin päivittäin....sit vaan tuli niin voimakas tunne et nyt tai ei koskaan....ja lopetin enkä saa polttaa imun imua muuten kaikki lähtee lapasesta....kaikista vaikeinta mun kohdalla oli ensimmäinen viikko ilman tupakkaa....ja turha tässä on yrittää kehuskella niin monta kertaa yritin lopettaa....kaikki on siitä nyt kiinni et motivaatio lopettaa pysyy vahvana enkä enää päätöstäni peruisi.

Viestejä yhteensä

 • Voimaa sulle täältä, tiedän, sitä tarvitaan. Tuossa vaiheessa yleensä se lopetuksen ensi huuma alkaa häipyä, ja pää alkaa perustella että miksi sun kannattais polttaa, vaikka vaan muutama päivässä, mutta kun tosiaan kaikki tiedetään, että se on oltava kokonaan ilman.
  Kyllä vielä tulee niitä aikoja, jolloin ei tupakka käy enää joka päivä mielessä, itse en ole vielä ihan siinä vaiheessa, mutta sitä odotellessa. Hyvän päätöksen olet tehnyt, ja täälstä stumpista saat kannustusta.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Tarvisen voimaa, tervetuloa Stumppiin. Voisit liittyä oka- tai peräti syyskuun 2020 lopettajiin. Olisit samalla aikajanalla toisten kanssa. Täältä saa kannustusta, kunhan kertoo omasta lopettamisestaan. Voi tietenkin vain lueskella toisten kirjoituksia. Eniten saa irti, kun kirjoittaa, lukee ja kannustaa myös muita, lopetuskuukaudesta riippumatta.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Juu odeska sitä mun on oltava kokonaan ilman....aika kuvaava sana toi lopetuksen huuma....kiitos tsempistä....on tää sillain hankalaa koko ajan joutuu olemaan varuillaan ainakin vielä....jossain nurkan takana se rööki luuraa vielä....tiedän että paljon pitää kestää vielä....uskon vahvasti et mun päätös olla polttamatta pitää....voimii sulle!

 • Melisa olen todennut paremmaksi mun kohdalla et olen lopettamisen kanssa aikalailla yksin....kestän paremmin....olen vähän jos sanois näin erakkona ja meditoin mieltäni....vaikea olla nyt tupakoivien joukossa....kyl tää tästä.....!!!!!

 • Olen huomannut, että kaikissa elämän suurissa asioissa olet loppupeleissä aika yksin ja mielestäni kauan ja paljon polttaneiden röökaamisen lopettaminen on iso asia. Yksin teet työn, mutta kuuntelijalta, tuelta saat helpotusta. Ja tänne kun kirjoittaa on ikäänkuin puhuis tuskansa ulos ja huomaa, ettei ole ainut hlö, joka on samassa veneessä. Minulla yli 40 v röyhyttely loppuu tänään, 3 tupakkaa jäljellä. Ja paljon on mennyt! Terveys reistailee ja kukkaro tyhjä. Zemiä kaikille!
 • Voimii tiina57....pitkään olet sinäkin tupakoinut....mun kohdalla tää lopetus on vuosikymmenen juttu....ja yritän olla puhumatta koko asiasta sillä olen huomannut et tää on mun keino olla polttamatta....kukin taaplaa tässäkin tyylillään....kiitos kommentista....jaksetaan eikä anneta periksi!

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Sama oli mulla, tiina57, 40 vuotta polttamista. Yksinhän sen lopettamisen tekee ja potee, mut vertaistuki toimii kuin terapia. Antaa voimia, kannustaa ja kehaiseekin. Me lopettajat tämän Stumpin teemme ja ilmapiirin. Tämä ei ehkä sovi kaikille, tai jo lukeminenkin auttaa ja toisten seuraaminen. Jokaisella on omat metodinsa.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Nyt alkoi jo 8. viikko polttamatta! Vaikka ulkona sataa ei miltään tunnu sillä ilma tuntuu niin raikkaalta! Voimat palaavat ja aivot pelaa hyvin varsinkin shakin peluussa! Ja satoi tai paistoi suomalainen kestää aina! Niinpä!

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  No hyvinhän sulla etenee. Pahin on ohitse, nyt enempi oman pään kanssa säätämistä. Mut hyvin sekin sulta näyttää sujuvan.
  Tsempit jatkoonkin :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Juu Melisa tumpit pois ja tsempit tilalle! :) :) :) :)

 • Tarvitsen voimaa; hienosti oot sinnitellyt! Kahdeksas viikko jo menossa. Jokainen päivä vie kauemmas tupakasta ja sen kanssa tulleista rutiineista. Hyvä sinä!

  Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan taas hyttynen.

 • Kiitos Nassimainen! Juu tosiaan sinnittelyä tuo alku tupakan lopettamisessa oli ja rutiinitkin alkaa jäämään taakse! Uskallan jo olla ylpeä itsestäni! 50 vuotta tupakkaa on nyt takana! Elämä on hieno juttu! Jokaiselle täällä voimia! :) :) :) :)

 • Pitkään olet sinäkin tupakoinut, Tarvitsen voimaa. Itselläni oli myös pitkä taival takana. Ajattele; nyt sinäkin olet täällä tuomassa toivoa kaikille heille, jotka täällä miettivät, pääsisivätkö hekin tupakasta eroon. Sinä olet elävä esimerkki siitä, että se on mahdollista <3 ! Jatkamalla tätä hyvää matkaa annat muillekin toivoa ja rohkeutta joka päivä tästä eteenkinpäin <3 !

  Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan taas hyttynen.

 • Sanopas muuta Nassimainen toivoa ja rohkeutta päästä tupakasta eroon kaikille muillekin. Kyl täs elämän varrella on saanut kaikenlaisia kommentteja tupakan lopettamisesta. Yks järkyttävin kommentti oli kun yks henkilö sanoi et en pääse koskaan eroon tupakasta....jne....tuun tän sanoon tälle henkilölle sopivalla hetkellä että en enää polta. Eli sit kun olen vahvemmilla. Ja kaikille lopettajille älkää antako periksi vaan jokainen tupakan himon hetki on voitettavissa. :) :) :) :)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Kyllä myös itselleni povattiin sitä, etten pääse tupakasta. Oli voimakas tupakoijan leima otsassa. Monta lopetusta oli sortunut melkein saman tien. Yksi pitempi, 6 kk, oli tätä ennen. Siihen sit nojautuen, jos pystyin olemaan 6 kk ilman, pystyn olemaan pitempäänkin, se oli silloin kans kantava ajatus.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Juu Melisa minä olen kerran kans ollut n. 3 kk polttamatta. Ja nyt olen ajatellut että olen täysin kuivilla kun 100 päivää tulee täyteen. Mut kyllä tää loppu elämän juttu on. Ei yhtään tupakkaa enää suuhun. Uskon et pärjään ilman tupakkaa. Hieno juttu että on tällainen foorumi missä aidosti kannustetaan lopettamaan tupakan poltto!!!!! :)

 • Luin tätä aikasempaa keskustelua ja muistu mieleen kommentti jonka eräs tupakoiva ystäväni heitti. Hän sanoi että jos on joskus tupakoinut, ei siitä koskaan pääse täysin irti. Oli kai lohdutukseksi tarkotettu jonkun epäonnistuneen lopetusyrityksen jälkeen. Se ei kyl helpottanu vaan lannisti entisestään.

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Poltin pitkään ja välillä paljonkin. Lopetin monta kertaa, tunneiksi, päiviksi kerran jopa kahdeksi viikoksi. Tuli silloin tunne, ettei stä pääse eroon millään. Keinoja oli kymmenien vuodien takaisesta hypnoosista alkaen.
  Mulle sopi niksapurkka, jolla sain vuosituhannen vaihteessa oltua 6 kk polttamatta. Sit se sortui alkoon ja riitaan. Poltin 3,5 v taas putkeen.
  Tällä, nyt jatkuneella lopetuksella, en antanut toisten ihmisten vaikuttaa polttamiseeni. Puoli vuotta jauhoin purkkaa kuitenkin, sit siirryin tavalliseen. Ratkaiseva asia oli vertaistuki. Se antoi motivaatiota pysyä savuttomana. Siihen aikaan jopa tapailtiin toisiamme miitingeissä ympäri Suomea. En olis millään edes kehdannut tunnustaa kavereille, että oon ratkennut polttamaan.
  Tämä tarina vain siksi, että pinttyneinkin pääsee tupakasta eroon. Oma pää on usein suurin este, uskomuksetkin.
  Toivotan tsemppiä sun päivääsi. Olet oman elämäsi sankari haukka35.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Juu haluan myös uskoa, että voin päästä tän yli. Muistan vaan kuinka tuo lannisti ja harmitti että onko oikeasti noin. En niin kyllä suostu uskomaan vaikka totta olisi.
  Kun olin vielä tupakoija en muista koskaan tykänneeni siitä. Joku pakko vain ajoi polttamaan. Aina kun sytytti kadutti heti. Enkä halunnut määritellä itseäni sanalla tupakoitsija. Yök hyi!! Viimeistään 3kk kohdalla kaatunut parhaimmatkin lopettamisyritykset. Toivottavasti tämä on SE kerta.

 • @haukka35, kun sinnikkäästi yrittää, joku kerta on väistämättä se viimeinen! Ikinä älä muuta usko!
  Voi olla, että menee pieleen kerran jos toisenkin, silloin noustaan ja otetaan revanssi.
  Toisaalta voi olla, että juuri tämä kerta on se, jolloin onnistut!

  Mä olen polttanut 11-12v lähtien, aina 47 ikään saakka. Siinä on tupakka ollut mun elämässä hetken jos toisenkin. Rutiinit savuttomaan elämään puuttuu täysin, kotona poltettu aina. Savuttomia ihmisiä ei vaan ole ollut lähipiirissä. Muistan istuneeni tupakalla takapihalla ja miettineeni kessua tuijottaen, että en pääse tästä ikinä koskaan irti.
  Niin vaan mennään, yli 3kk savutta. Sinä kyllä pystyt :heart:
 • editoi heinäkuu 8

  Kiitos <3 toivottavasti pääsen noin pitkälle! Sä oot jo ylittänyt ekan haamurajan mahtavaa tsemppiä!

 • Mä uskon siihen, että jollakin tasolla tupakasta pääsee lopullisesti eroon niin, että menee pitkiä aikoja, että se ei käy enää mielessä. Sitten uskon myös siihen, että vuosien ja vuosien jälkeen se polttamisen uudelleen aloittaminen saattaisi käydä todella helposti. Siksi tässä pitänee aina olla varpaillaan, että ei polttaisi sitä yhtäkään ja helposti liukuisi takaisin tupruttelijoiden joukkoon.

  16.8. 2020 klo 23.05 viimeinen tupakka

 • editoi heinäkuu 8

  Varmasti just näin. Kyl semmonen kunnioitus siihen riippuvuuteen täytyy pitää ettei leiki yhtään ajatuksella ”yhdestä savukkeesta” tms. Se on riippuvuus ja aina kun hetkenkin kuvittelet pystyväsi hallitsemaan sitä (otan vaan tän yhen) alkaa se hallita taas sua. Aika karrikoidusti siis mut... ja taas mun kokemus. En tuputa. :)
  P. S. Samalla kun kirjotan tätä mies istuu ulkona tupskilla ja röökin hajuu tulee sisään tuuletusikkunasta. Onneks mun ei tartte.

 • Mullekaan ei ole olemassa yhtä savuketta.

  Minä en ota henkostakaan!
 • Mennään vaikka läpi umpihangen meillä on se periksiantamattomuus!!!!! Taistelijoita ollaan kaikki!!!!! B) Olen jo ylittänyt kaikki etapit ja kyllä niistä houkutuksista selviää! Pakko! 10 kk polttamatta tulee mulla täyteen 28.7.2021! B) Mut pakko sanoo et ei henkostakaan! Mun kohdalla on juuri noin! B) :) Ja jokaisella on ihan oma tupakan lopetus!!!!! Uskallan nyt lopulta sanoa et motivaatio lopettaa tupakka on pysyvä!!! B)

 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Oikein hienoa. Kohta 10 kk kertoo jo pysyvästä savuttomuudestasi. Mut ole vieläkin tarkkana.
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • @Tarvitsen voimaa se on ihan just niinku siinä!!!
 • Juu Melisa tarkkana pitää olla ja nyt on jo varaa nautiskella savuttomuudesta! B) :) Juu Tatusa täsä se nyt sit on!! B) :) Oikeastaan nyt kun miettii taaksepäin niin vaikeinta oli eka viikko!!!!! B) :) Juuri tupakoimattomuuden aloittaneet voimii ja kestäkää!!!!!!! B) :) :) :) :)

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.