Vain hyvin vähän päivässä polttaneet

Onko täällä muita, jotka ovat vuosien ajan (eli ei mitenkään vähentämismielessä) polttanut vain tosi vähän, eli esim pari tupakkaa? Itse tupakoidessani tein näin oikeastaan koko tupakointihistoriani ajan, samoin puolisoni. Hän saattaa polttaa yhden tupakan päivässä, eikä hänelle ole juurikaan väliä vaikkei pääsisi tupakoimaan. Tuntuu, että yleensä tupakoitsijat polttaa huomattavasti enemmän. Itse poltin vain muutaman tupakan päivässä, koska meillä on lapsi jonka seurassa en halunnut polttaa. Poltinkin siis vain kun hän oli nukkumassa. Toisaalta tämä aiheutti sen, että niitä paria tupakkaa odotti aika paljon. Onneksi siis olen niistäkin eroon päässyt.

Olen itse kokenut välillä lopettamisen vaikeahkoksi sen takia, ettei 1-4 tupakan pois jättämisellä ole hirvittävän suuria taloudellisia vaikutuksia, eikä hirveästi myöskään fyysisiä ainakaan samassa mittakaavassa kuin paljon polttavilla. Olisi kiva, jos täällä olisi muita jotka polttivat vain vähän ja ajatuksia siitä. :blush:

Viestejä yhteensä

  • Ja lisätään vielä, että toki "vähän" ja "paljon" on jokaisen itse määriteltävissä - itse koin että se parikin tupakkaa päivässä on liikaa ja aiheuttaa itselleni kaikkea ikävää enkä halua siihen palata.
  • Täällä yksi joka aikoinaan poltti useita vuosia "vähän". Viimeisen n. vuoden aikana se jostain syystä alkoi lipsumaan ja sitten menikin jo yli aski päivässä. Se sai minut lopullisesti siihen moodiin että parempi yrittää lopettaa kokonaan.

    Aikaisemmin koin, ja tavallaan tiedostamatta uskottelin itselleni, että se määrä jonka poltin eli n.5 tupakkaa päivässä oli vähäinen määrä ja jollain tasolla siis muka ok.

    Ehkä sitä ei vaan osannut katsoa totuutta silmiin. Siinä koukutin itseäni kokoajan siihen nikotiiniin ihan samalla tavalla kuin jos olisi polttanut enemmän. Luulisin että myös suunnilleen samoille terveyshaitoille altistin itseäni n. 5 röökillä/pvä,

    Tosiaan mustikkakukko siitä vähäisestä polttamisesta eroon pääseminen ei onnistunut minullakaan vaikka muutamia kertoja yritin.

    Jälkikäteen kun tässä lopettamisessa on alkuun päässyt ajattelen, että tyhmää olisi polttaa sitä yhtäkään päivässä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.