Lievä keuhkoahtauma

Heippa. Uusi jäsen täällä kaipailee vertaistukea. Tänään lääkäri soitti ja kertoi uutisen mitä pelkäsinkin. Kohta kaksi vuotta ollut kuivaa yskää ja lopulta sain lähetteen spirometriaan. Tulosten mukaan ventilaation alenema vielä hieman alentunut, mutta alentunut kuitenkin, lievä keuhkoahtauma 42 vuotiaana. Takana noin 10 askivuotta. Ensimmäisen tupakan poltin joskus yläasteella ja siitä se sitten pikkuhiljaa lisääntyi siten että viimeisinä vuosina on tullut poltettua 10-15 tupakkaa päivässä. Toki välissä on kaikkiaan 8 tupakatonta vuotta. Tänään juuri tuossa viimeisen poltin ja nyt se loppuu pysyvästi.
Kiinnostaisi kuulla kuinka kauan kohtalotovereilla tauti on pysynyt lievänä tupakoinnin lopettamisen jälkeen. 10-20 vuoden eliniän ennuste on aika karua luettavaa reilu 40-vuotiaalle. Toki turha tässä on itseään sääliä,

Viestejä yhteensä

  • Älähän heti masennu. Noin alkuvaiheessa kun lopetat, niin aika hyvältä näytää. Mulla tauti ollu keskivaikeana jo yli 30 vuotta ja en edes lopettanut tupakointia vuosikausiin diagnoosin saatuani. Hyvin pysynyt lääkkeillä kurissa ja nyt vielä paremmin, kun en polta.
    Saitko lääkityksen.
    Tsemiä lopetukseen ja muutenkin jatkooan, kyllä se siitä.

  • Kiitos tästä tiedosta, helpottaa hieman. En ole vielä hoitavan lääkärin kanssa keskustellut, toinen lääkäri vain soitti spirometrian tulokset. Kuulema oma hoitava lääkäri sitten ottaa myöhemmin yhteyttä ja mietitään mitä jatkossa. Ei siis tietoa tuleeko mitään lääkitystä. Tosiaan vajaan parin vuotta kuivaa yskää köhittyäni pääsin spirometriaan. Nyt viimeisimmän flunssan aikana oli todella voimakas ja irtoava yskä. Ei oikeastaan ikinä ole ollut yskää flunssan aikana, niin siitä jo osasin ahtaumaa epäillä. Nyt ei oikeastaan ole enää yskää, mutta huomaan hengästyväni jyrkissä mäkinousuissa sekä useamman kerroksen portaita kiivettyäni. Liekö heikko kunto vai ahtauma vai molemmat syynä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.