Tervan nuosu keuhkoista

Hei. Nouseeko muilla keuhkoista kirkasta limaa jossa ruskeaa, ilmeisesti tervaa ym likaa seassa? Itsellä kohta 8kk lopetuksesta ja nyt on ruvennut kunnolla irtomaan tuota mönjää, tuntuu palana kurkussa ja yskimällä lähtee pois liman mukana. Aamuisin enempi ja iltaa kohden aina helpottaa... noin 14vuotta tupakointia taustalla....

Viestejä yhteensä

 • Heippa. Minulla tuli kirkasta limaa jonka seassa oli ruskeita pieniä ökkömökköjä. Ehkä juurikin tervaa. Tätä oli ihan viimeisen kuukauden ajan kun vielä tupakoin. Alkoi oikeastaankin flunssan/yskän aikana. Limaa erittyy edelleen vähän, mutta yskäni on aika vähäistä ja pikemminkin kuivaa nykyään. Jos/kun limaa tulee, niin on jo aikalailla aina kirkasta tai vaaleaa. Ei mitään kellertävää tai ruskeaa.
 • Mulla on just alkanu tulla tosi paljon. Aamuisin ihan tosi tummaa limaa ja päivän mittaan vaaleempaa jossa ruskeit pisteitä. Ihanaa kun keuhkot puhdistuu, ei tervata niitä enään :)
  21.8.2022 loppui tupakointi
 • Joo itsellä ihan sama että kirkasta limaa ja siinä ruskeita partikkeleja tervaa tai jotakin.. oppi on mennyt nyt kyllä nyt perille kun 9 kuukautta jo lopetuksesta ja vieläkin saa rykiä tuota paskaa pois keuhkoista joka päivä. nyt huomaa ihan konkreettisesti minkälaista moskaa jää tupakasta sisuksiin, en tiedä kauanko tätä pitää vielä kestää mutta eipä ne keuhkot varmaan ihan vuodessa kerkeä puhdistumaan kun taustalla vuosia jatkunut reipas tupakointi. keuhko kuvissakin kävin röntgenissä ja siellä kaikki ok luojan kiitos, pahinta kerkesin jo pelätä, toivon vaan että joskus loppuisi tuo liman tulo ja pääsisi jatkamaan elämäänsä yksi murhe vähemmällä ettei tarttis rykiä ja räkiä. wello 2 höyryhengityslaitteen ostin tehostamaan tuota puhdistumista ja alkuun nyt ainakin toiminut että on notkistanut tuota limaa että on helpompi yskiä pois, ja reipas hengästyttävä juoksu tai muu liikunta auttaa myös irroittamaan limaa.
 • Oon huomannut kans et hölkkä irrottaa hyvin, varmaan hengästyminen + tärähtävä liike. Käyn melkein joka aamu vähintään 20 min. Ostin apteekista myös limaa irrottavia poretabletteja, en osaa sanoo auttaako mut kyl pitkin päivää saa rykiä.
  21.8.2022 loppui tupakointi
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Onnea idutin, eka kuukausi savuttomana :)
  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • @Melisa kiitos ja kumarrus :blush:
  21.8.2022 loppui tupakointi
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.