Synkkää on, saatana.

Yhdeksäs kuukausi ilman nikotiinia menossa. Tupakka pyörii koko ajan voimakkaammin mielessä. Tänään ei ole himo hellittänyt sekunniksikaan. Parin viikon ajan olen nukkunut todella huonosti, ei saa unta kun tekee mieli röökiä. Päivät koostuvat pelkästä vitutuksesta, tuntuu että mikään ei enää koskaan tuota iloa, harmaata paskaa on kaikki. Olisin jo aloittanut uudestaan monta kertaa ellen olisi tuskaisen tietoinen siitä että jonkin aikaa poltettuani alkaisi vitutus siitä kun pitää taas lopettaa. Mikä helvetti mussa on vikana?
Voimat on ihan loppu. Kaikki tieto mikä saatavilla on, on luettu, kaikki tahdonvoima käytetty, kaikki rukoukset rukoiltu. Ei vaan helpota. Tätä tämä on nyt ollut semmosen 2 kk. En ole masentunut, olen vaan vittuuntunut, turhautunut ja väsynyt.

Jos kellään on yhtään helpompaa, niin nauttikaa siitä.

KK
«13456

Viestejä yhteensä

 • meijumeiju etelä-pohjanmaa
  editoi tammikuu 2008
  Oho! :shock: Kuullostaa pahalta!! :evil:
  Mulla vasta 2kk ilman, eikä mitään ongelmaa. Äh, toi nyt ei taida auttaa sua...
  Kokeile vaikka aloittaa joku uus harrastus tai jotain...kai sä nyt jotain oot aina halunnu silleen "vielä joskus mä kyllä"-tyyppisesti?!?

  Tai sitten vaan kärsit sitkeesti. :mrgreen: Pakko sen on joskus loppua!!
 • editoi tammikuu 2008
  Älä KK hermostu, nimittäin mullaki on parina viimepäivänä ollut samoja fiiliksiä ja huonosti nukuttuja öitä. Johtuneekohan nikkikset unihäiriöistä?
  Tähän tarkennan vielä KK, että eka vuoteni oli vaikeaa aika ajoin, vielä sen jälkeenkin on kävässy mielessä. Mutta kuten aiemmin mainitsin, nyt ollut esim tämän koko päivän mielessä. En kuitenkaan viittis ees ajatella kokeilla - koska se ois mulla varma paluu entiseen röyhyttelyyn.
  Oiskohan planeettojen toisiinsa nähden vaikuttavat aksenttit tai apsintit :shock: :mrgreen: :shock: jollain lailla väärissä kulmissa meihin nähden :lol: :roll:
 • editoi tammikuu 2008
  Huhhuh joo, onhan tämä välillä ollu helpompaakin; edellinen yhtä tiukka rypistys oli tossa 4,5 kuukauden kieppeillä, muutama viikko meni silloin veri silmämunista tirskuen, tahdonvoimalla. Sitten kun tuossa puolen vuoden kohdalla tuli muutamia päiviä että tupakki alkoi häipymään mielestä, erehdyin kuvittelemaan ett pahin olis ohi. Paskat.
  Mä en edes haaveile "yhdestä" tupakasta, vaan perusteellisesta paluusta siihen entiseen aski päivässä-meininkiin! Siis, olo on sitä luokkaa että polttaessa vitutti oikeesti vähemmän, vaikka oon aika kova pelkäämään sairauksia ym.

  Ei tiedä miten päin olis. Kaikkein karmein olo tulee näköjään tästä kun haluaa ja ei halua polttaa, yhtä kovaa.


 • editoi tammikuu 2008
  Hyvä juttu ett' pelkäät tauteja. Mulla sama vika tai motivaatio jatkaa. Alunperinhän lopetin juuri siksi, etten tukehtus tohon tupakkapaskaan.
  Meissähän ei KK mitää vikaa puutu :mrgreen: eli ei kannata itseään huonommaksi lopettajaksi luokitella, vaikka tunnemme näitä vaikeuksiamme edelleen. Ehkä meillä vaan on niin hemmetin hyvin koulutettuja reseptoreita, ettei ne osaa häippästä. :P
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  Hih,,,, jos mulle ois joku tullu sanomaan muutama kuukausi sitten, että tiukkaa tekee lopun ikää...... ois varmaan katkennu multa verisuoni ties mistä..... :mrgreen: :mrgreen:.... Mut totuushan on, että jokainen nikotinisti tietää olevansa nikotinisti lopun elämäänsä. Ihan niinkuin alkkiksella vetää ikenistä silloin tällöin niin mä ainaki oon asennoitunu siihen, että joskus tulee tiukkoja paikkoja kuitenki :oops: :oops:

  Noh,,, summasumarum mulla on toistaiseksi tämän vajaa 8kk:n aikana ollu enempi hyviä kuin huonoja päiviä ja sehän on jo loistavaa :lol: :lol: :lol:

  Tsemppiä Kaakolle ihan hirveesti ja pysy ny vaan mun eellä!!
 • MarwellMarwell LAHTI
  editoi tammikuu 2008
  Tämä päivä ollut ihan vitun paska! Aamusta alkaen kaikki menny päin *#%!! Eilen tuli viikko savuttomana. Tänään jo otin parit savut 10 tunnin työpäivän jälkeen ja morkkis on paha. Raivostuttaa.
  Mieheni ei ole kiinnostunut lopetusyrityksestäni yhtään: ei pätkääkään. Ei edes usko et tämä voisi onnistua. En kyllä kohta usko itsekään. Raivo alkaa muuttua jo itkuksi ;(
 • editoi tammikuu 2008
  Kauko Keuhko et kyllä yhdeksän kuukauden jälkeen ala polttaa, kyllä sitä tupakkaa tekee vuoden jälkeenkin mieli, varmaan vielä kahdenkin. Kannattaisiko lukea millaisia sairauksia tupakka aiheuttaa, äitini mies ystävä kuoli ennen joulua, keuhkosyöpä ja keuhkoahtauma. Onneksi sydän petti ennen tuskallisimpia vaiheita.En halua pelotella, mutta joudun itseäni muistuttamaan myös välillä, miksi en polta. :D :D :D :D
  Marwell näytä sille miehellesi, että pystyt lopettamaan. :D :D
 • editoi tammikuu 2008
  No se tautien ja muiden tupakoinnin seuraamusten miettiminen toimii mulle silloin kun on tekemässä lopetuspäätöstä, tai ihan alkupäivinä. Ei enää tässä vaiheessa, kun tuntuu että millään ei oo mitään väliä. Huomaan nyt että alitajuntaa myrkyttää koko ajan ajatus siitä kuinka "vois poltella vaikka puoli vuotta ja lopettaa sitten, jos olis vaikka sinä aikana oivaltanu jotain uutta..."
  Selkeesti mulla on väärä asenne koko hommaan. Allencarrini lukeneena nääs uskon että teen itse tään vaikeaksi itselleni, kaipaamalla tupakkaa, jolloin tupakka nousee mielikuvissa arvokkaammaksi koko ajan. Ja olen tuskallisen tietoinen myös siitä. Mutta kun en muuhunkaan pysty.

  En vaan saa sitä "oivallusta" joka auttaisi muuttamaan hammasta-purren-kivirekeä-vedän-ylämäkeen-perrrrkele -asenteeni iloisen huolettomaksi hiphei-olen-vihdoinkin-vapaa-ja-tasapainoinen-lopettaja-ja-tuoksun-mansikalle- asenteeksi.

  *puhläähvttu*

  :shock:


  KK • editoi tammikuu 2008
  KK, nyt vaan turpiin sitä nikkispirua ja kovaa, eihän me enää sille periksi anneta, prkele! Mulle tulee kohta vuosi täyteen ja hyvin menee ja niin menee sullakin kun vaan pääset tän hetken yli. Oisko mitenkään mahdollista että muut asiat tökkii ja sitten se menee tuon tupakan puolelle ajatuksissa? Tyhmä kysymys varmaan, olet itse taatusti pähkäillyt tuota jo vaikka kuinka, tuli vaan mieleen koska olet noin kauan ollut irti.
  Joka tapauksessa olet siinä oikeassa että aloittaminen se vasta ketuttaiskin, ei osaa edes ajatella kuinka paljon. Myös mulla on suvussa ja tuttavapiirissä kuollut ihmisiä keuhkosairauksiin ja itselläni nyt ongelmia, tämä siis on faktaa että tupakka tappaa pitkässä juoksussa, pidetään huoli että me ei olla sen uhreja!
 • editoi tammikuu 2008
  Kauko keuhkolle täältä semmoiset tsempit :P :P :P.Koeta kestää,9kk,siitä hatunnosto,nikkis-piru kokkeilee,mut älä luovuta :mrgreen: :wink:.Sitkeesti vaan savuttomana eteenpäin :thumbup: :thumbup:
 • KötäleKötäle Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  Kauko, tehdäänkö niin että sä selvität miten tuosta selvitään? Mä olen tulossa tohon pisteeseen vasta puolen vuoden kuluttua. Mä otan susta sitten mallia. :wink:

  *napsauttaa ketjun kirjamerkkeihin*

  nimim. toinen Carristi
 • KötäleKötäle Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  ....Anteeksi, en halua olla tungetteleva, mutta tuli vaan mieleen, että voiko tuo "ei millään mitään väliä"-olo johtua jostain muusta kuin tupakoimattomuudesta? Hämmästyttävää on, että olo on jatkuvana "perustilana" sinulla. :shock:
 • editoi tammikuu 2008
  Tässähän alkaa ihan kaivata niitä kolmea ekaa vuorokautta, luomulopetuksen tärinät, sykyilyt ja muut kimpoilut oli sentään helpompi hyväksyä ja ymmärtää, ja niille pysty pistämään kampoihin ihan asenteella. Tää kuukausikaupalla jäytävä psykologinen asemasota on paljon vittumaisempaa. Motiivi rapistuu ja tuntuu että koko muu maailma "saa" ja "voi" polttaa huoletta, mä oon aikoo lapsi jolta on tutti otettu veks. Taas sanon että perkele, kun olis tämän tienny silloin kun natiaisena naama harmaana opeteltiin vetämään väkisin henkisavuja.

  Ja siitä Carrista vielä; se filosofia toimii tavallaan tätä mun tilannetta vastaan nyt, kun siellä puhutaan siitä "kaikkein säälittävimmästä lopettajasta" joka "kaipaa koko ajan savuketta"... se olen minä.
  Eli takaraivossa jyskyttää koko ajan ajatus kuinka turhaa tää sinnittely on, kun asenne on väärä. En tiijä saatana. Olen oikeesti nytki ihan kahden vaiheilla. Enkä saa kelaa pois päästä. Pitäisköhän lähtee tonne takapihalle pakkaseen vaikka jäädyttämään kieli kiinni mattotelineeseen?

 • editoi tammikuu 2008
  Kötäle kirjoitti:
  ....Anteeksi, en halua olla tungetteleva, mutta tuli vaan mieleen, että voiko tuo "ei millään mitään väliä"-olo johtua jostain muusta kuin tupakoimattomuudesta? Hämmästyttävää on, että olo on jatkuvana "perustilana" sinulla. :shock:

  Tuo on kiusallinen kysymys, koska se on sama kysymys jota päädyn kysymään itseltäni myös. Jonkinlaista tunne-elämän inventaariota olen savuttomina kuukausina(kin) tehny, mutta tää on pirullinen kierre; silloin kun ajatus jumittaa tupakassa, ei jaksa muuta miettiä, ja sitten kun on helpompaa, tuntuu ettei tarvitse.

  Melkein toivois että olis joku "selkeä" syy muualla elämässä jonka vois osoittaa tän syöksykierteen aiheuttajaksi, mutta sellaista ei oo, kaikki muu on periaatteessa mallillaan. Joka taas tarkoittanee sitä että syy on sen verran syvällä päivätajunnan alla että töitä pitäis asian kanssa tehdä paljon. Eli tupakointi oli vain oire jostain solmusta sisuksissa.. mahdollisesti näin. Mutta mikä onkaan opittu tapa ongelmatilanteessa, tai kun asia vaati pohtimaan syventymistä? No savut, saatana!

  *arghprklvttu*
 • editoi tammikuu 2008
  OOtko ajatelut sitä,kun ajatuksesi jumittuu koko ajan tupakan ympärillä,niin mitä "kiksejä" tai nautintoa tulet tupakasta saamaan. Oletko onnellisempi,energisempi,hauskempi ym.... listaa vois jatkaa vaikka loputtomiin,mutta lopputulos aina sama :evil:.Jos poltat,olet taas jälleen kerran tupakan orja ja tupakka sanelee sun elämääs :evil:.Mieti tätä :shock:.Oletko ihan oikeasti haluamassa "orjuuteen" takaisin :shock: :?:.Se ei tee sua onnellisemmaksi,ei rikkaammaksi,ei kauniimmaksi,ei miksikään :evil:.Koeta nyt vaan löytää kaikki positiiviset asiat,joita varmaan 9 kuukauden tupakoimattomuus on tuonut mukanaan :wink:
 • KötäleKötäle Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  Mä haluun ainakin valoa. Eli lievää kaamosmasennusta/väsymystä on havaittavissa. Olo on liian usein sellainen "kymppi vetoo kiinnostaako" tyylinen. Vituttaa ja ei oikein aina jaksa.....vähän niinkuin burnoutin lievät ensimerkit.
 • editoi tammikuu 2008
  Kötäle kirjoitti:
  Mä haluun ainakin valoa. Eli lievää kaamosmasennusta/väsymystä on havaittavissa. Olo on liian usein sellainen "kymppi vetoo kiinnostaako" tyylinen. Vituttaa ja ei oikein aina jaksa.....vähän niinkuin burnoutin lievät ensimerkit.

  3-viikkoa Intiassa 8) 8) 8)..ja tupakka rahoilla maksettiin :lol:.Hmm.
  Mies tietysti "jäi" vähän velkaa,mut annetaan velka anteeksi,kun lopetti kuitenkin tupakoinnin :P :P :P.Kyllä sen huomaa,että valosta on hyötyä ja saatu energiaa ja nyt kun se täälläkin päin näyttäytyy :lol: :lol: :lol:
 • KötäleKötäle Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  :)
 • editoi tammikuu 2008
  Voi että KK kun vois sut tuon tunteen läpi kantaa jonnekkin suojaan :roll:
  Rankkaa nyt on miehellä, pääsen hyvin tuohon fiilikseesi mukaan, ei varmaan naurata, silti en jaksa uskoa että tupakka siihen auttais, ei naurattais sekään sitten, ei yhtään. 'Kovasti olet asiaa pohtinut ja selvästi jo aika pitkään, onko se nyt sun vaan mentävä näin kovan kautta vai mikä hitsi tuossa voi olla. Joillekkinhan on kuulemma koko eka vuosi tosi rankkaa, joillekkin se tulee noina muutaman kuukauden aaltoina jolloin on muutamana päivänä rankkaa ja sitten taas helpompaa.
  Varmaan olet kuitenkin sitä mieltä että haluat olla savuton muutenhan et olis tätä hommaa edes aloittanut, jotenkin sun olis nyt saatava ajatus käätymään oikein päin eli niin että muut ei tosiaankaan SAA polttaa vaan JOUTUVAT polttamaan koska eivät pysty lopettamaan. Jotenkin nyt koet joutuneesi luopumaan, ethän sinä hitsi ole luopunut muuta kuin myrkystä, sinun terveytesi vihollisesta ja saanut varmasti tilalle jotain vai olenko väärässä?
  Mulla ainakin on tosi paljon parempi vointi, ei ole enää huonoa oloa aamulla tai illalla, ei paskan maku suussa heti aamusta ja parasta on ne hitaat heräämiset kun ei ole kiire röökille! Myös se morkkis joka tuli jokaisen tupakan jälkeen on poissa ja olen tosi tosi tyytyväinen itseeni, niin pitäis sinunkin olla KK, olet ihan mielettömän sitkeä tapaus!
  Hirmusesti tsemppiä sinne, olen varma että noin paljon ajattelevana ihmisenä selätät tämänkin esteen ja uskon että kun sen teet niin olet lopullisesti vapaa tuosta kaikesta ja tosi onnellinen kaveri!
 • editoi tammikuu 2008
  Kiitoksia paljon tsempeistä ja myötäelämisestä.
  Sekä tupakointi että tupakoimattomuus tuntuvat nyt yhtä huonoilta vaihtoehdoilta, joten tällä hetkellä mennään (jälleen kerran) tunti-kerrallaan-modessa. Olen sellainen sitkeähkönahkainen, hieman optimistisuuteen kallistuva realisti, joten roikun vielä viimeisessä tahdonvoimanriekaleessa sillä ajatuksella, että jospa tämä nyt olis se viimeinen tämän kaliiperin taisto.

  Last cigarette.......... 29. huhtikuuta 2007 0.10.00 GMT+03:00
  SMOBER...................0y 8m 5d 23h 44m 19s
  Cigarettes not smoked... 6275.7696
  Amount saved............ 1255.15
  Life reclaimed (days)... 21.7909

  *pyyhkii hikeä, siemaisee dexalia ja vaihtaa hammassuojan*
  *GONG* :x
 • Rita_2Rita_2 Keski-Suomi
  editoi tammikuu 2008
  Hei K.K.!
  Arvelen myös, että sulle on nyt jäänyt väärä kela päälle.
  Itse olen myös viime öinä pyöritellyt lopettamisen syitä mielessäni. Realistisesti (ainakin mielestäni) löysin tupakoinnista muutamia hyviäkin juttuja mutta enemmän kuitenkin huonoja ja kun ei voi valita vain niitä hyviä ja skipata huonoja niin valinta on selvä. Näillä mennään :twisted: :twisted:
  Yritä jaksaa! :thumbup:
 • editoi tammikuu 2008
  Ei voi kun ihailla tuommoista miestä,joka jaksaa vaan jatkaa savuttomuutta,vaikka on tollaset fiilikset,voi kun vois ite jotenkin auttaa,täytyy yrittää vaan auttaa ajatuksen voimalla... eipä taida olla pahemmin apua,älä kuitenkaan anna periksi!!!!
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  Kauko Keuhko kirjoitti:

  *pyyhkii hikeä, siemaisee dexalia ja vaihtaa hammassuojan*
  *GONG* :x


  *GONG* ONNEA!!!! Tämäkin erä voitettu JEEEE!!!!


  Tsemppiä Kaako :):)
 • editoi tammikuu 2008
  Taas alkaa olla yksi päivä kidutusta takana.. ei helpota, ei. Muutaman kerran jo vakaasti päättänyt että NYT saa riittää. Ja sitten taas tuskailua, pyörimistä, ähkimistä, Fisherman´s Friendeja, hampaiden kiristystä ja huokailua. Ja homma jatkuu. Mutta ei o helppoo.

  KK
 • editoi tammikuu 2008
  Kyllä se menee ohi KK. Ootellaan yhessä :mrgreen:
 • editoi tammikuu 2008
  AAAArgh! Eikö joku kiva kirurgi tekis nikotiinireseptorinpoistoleikkauksia?? Joutais kyllä vähemmäks. Operaation seurauksena syntyvän tyhjän tilan vois sitten korvata vaikkapa puhallusvillalla, josko tuo pehmentäis hiukan vitutuksia?

 • editoi tammikuu 2008
  Anna ihan rauhassa vituttaa vaan, aikansa kutaki sano pässi ku päätä leikattiin :wink:
  Kyllä on muaki viduddannu, paljo pahemmin ku sua :wink:
  Siltä ainakin omasta mielestä tuntuu, että itellä on kaikkein pahimmat viilikset.
  Eihä sillä välii kellä pahimmat, mutta ohi ne menee joka tapauksessa.
  Nyt on vaa reseptoreiden uudenvuoden kemut, hiukan jäljessä vaan, mutta ens viikolla heti maanantaina on paljo helpompi olo :-)
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi tammikuu 2008
  Kauko Keuhko kirjoitti:
  AAAArgh! Eikö joku kiva kirurgi tekis nikotiinireseptorinpoistoleikkauksia?? Joutais kyllä vähemmäks. Operaation seurauksena syntyvän tyhjän tilan vois sitten korvata vaikkapa puhallusvillalla, josko tuo pehmentäis hiukan vitutuksia?


  :lol: :lol: Sori kun nauran, mutta siitähän meijät erottais, kenellä kasvaa villahaituvia korvista nii on ex-kessuttelija :lol: :lol: Mielikuva sinänsä hauska kun kuvittelette vaan jokaiselle kiukkuiselle vastaantulijalle haituvat korviin :lol: :lol: *nauraa vedet silmissä*

  Juups, mään nukkuuu.....

  Hienosti män kk taas tämäkin päivä, kyllä se p*rkele sut rauhaan vielä jättää.
 • editoi tammikuu 2008
  Täällä vaan itsekseni jupisen ja kyräilen. Ei helpotusta tänäänkään. Havaitsin kummallisen jutun; jo pelkkä ajatus luovuttamisesta aiheuttaa lievän hyvän olon aallon. :shock: Siis kun päässä häivähtää aatos tyyliin "ja paskat, en jaksa enää kitua, taidanpa lähteä kioskille" - tuntuu muutaman sekunnin ajan ikäänkuin helpottavalta. Mitä helevettiä? Siis aivot sylkee jo tossa vaiheessa pienet "näytteet" dopamiinia liikkeelle.

  Taitaa olla niin että 20 vuoden tupakointi on jättänyt jälkensä aivojen palkitsemis- ja mielihyväjärjestelmään sillä seurauksella että ns. luonnolliset tunteet on opittu tasoittelemaan nikotiinin avulla. Suomeksi siis jotenkin niin että kun päähän (a) tulee jokin tunne (b), olipa se sitten positiivinen tahi negatiivinen, niin tupakka (c) heilahtaa automaattisesti huulille (d) jolloin (a) täyttyy nikotiinilla ja (b) tasoittuu. Nyt kun (c) on poissa pelistä, (b):n kohdatessa (a):n (d) hamuilevat ilmaa ja havaitsevat poikkeaman totutusta kaavasta. Tällöin (b) ei tasoitukaan odotetulla tavalla vaan (a) joutuu käsittelemään koko valloilleen ryöstäytynyttä (b):tä josta seuraa oikosulku Kaukossa (x), oireina vitutus (z) ja kumma olo (ö).

  *nohuhhuhprkl* • justinejustine treen:lähistö
  editoi tammikuu 2008
  hienoo kauko :thumbup: kyllä se siitä..pikkuhiljaa alkaa helpottaa kun jaksat vain vaikka tunnin kerrallaan etiäpäin :-) noin tuo systeemi tuol pääkopas kait toimii tuon nikotiinin suhteen :roll: noo mut voimia sulle tähän päivään :-)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.