Viikko Champixia ja ristiriitaisia fiiliksiä sekä helvetillistä pahoinvointia.

Hei vaan!
Täällä kirjoittelee 30-vuotias tupakoinnista eroon hankkiutuva nainen.

Sauhu vuosia on nyt n. 12 ja kuukausien ajan olen suurentuneissa määrin ärsyyntynyt itsekin ko. tavasta. Lopettaminen on nyt ajan kohtaista ja vajaa viikko Champix aloituskuuria takana. Tupakkaa menee edelleen, tosin ehkä. noin 5 päivässä, ennen meni ainakin puoli askia, niitä isoja... Kova taistelu käy pään sisällä koko ajan kun tupakka pitää paikastaan kiinni, oma vastus on kohtuu olematon mutta onneksi Champix vie pahimman kärjen, kun ei välttämättä haluta edes polttaa. Toinen karsiva tekijä on ollut railakas pahoinvointi. Parina ekana päivänä sitä ei ollut mutta sitten iski mahatauti ja tätä riemua on nyt riittänyt jo viidettä päivää, mene ja tiedä kunpi nyt aiheuttaa nämä pahoinvoinnit ja oksentelut, lääke vai mahatauti joka tuntuu kyllä omalla tavallaan edelleen jylläävän.

Jotenkin toisaalta tullut sellainen vähän luuseri olo kun edelleen poltan, saisiko täältä vertaistukea tähänkin ongelmaan, olenko ainut joka vielä tässä vaiheessa sauhuttelee? Toisekseen tuntuu että onko mun motivaatiossa oikeasti nyt vika vai onko kyseessä tämä hiton voimakas riippuvuus joka pitelee köysissään? Ja toki luinkin muista ketjuista että osa polttelee vielä parin viikon kuluttua kuurin aloittamisesta, olisi mukava tietää että miksi, mikä muita ajaa vielä polttamaan ja mitä fiiliksiä se herättää.

Kaipaisin vielä muilta pahoinvoivilta ja vatsavaivaisilta vinkkejä, kuinka kauan pahikset mahd. kestää? Mulla kun ei pysy edes ruoka sisällä välissä kun iskee niin voimakkaasti. Tosin en nyt oo ihan varma että onko tämä tosiaan tätä mahatautia vaan tekeekö nyt lääke tämän. Pahoinvointia on kyllä melkein kaikkina vrk aikoina vaikka lääke menee samaan aikaan aamua iltaa.

Viestejä yhteensä

 • Eikö se C:n vaikutustapa ole juuri se, että poltetaan suositeltu aika ja sitten lopetetaan. Itsellä ei kokemusta ole, kun en ole ko. rohtoa käyttänyt.
 • Kyllähän sun Kärmes vielä kuuluukin sauhutella. Tupakanpoltto pitäis lopettaa toisella Champix-viikolla eli nyt vaan päätät päivän ensi viikolle, jolloin lopetat. Aika moni lopettaa jo ennen päätettyä päivääkin, koska tupakka ei maistu tai maistuu pahalle.

  Pahoinvointisi kuulostaa kyllä rajulta, ei normaalilta kuvotukselta, joka liittyy joillain Champixin syöntiin. Tabut pitäis ottaa ruoan kanssa. Ja kyllä mä ottaisin yhteyttä lääkäriin, jolta reseptin sait.
  Viimeinen tupakka 29.6.2016
 • Kiitoksia vastauksista molemmille! Helpotti itse asiassa kuulla tuo että kuuluukin polttaa, siis tokihan ohjeissakinnsanotaan juurikin tuo toisen viikon lopettamispäivä juttu mutta joka paikassa vaan porukka kirjoittaa että lopettaneet jo aiemmin. Tullut vaan samanlainen fiilis kun ylä-asteen juoksikisoissa, muut menee ekalla minuutilla jo puoli kilsaa edellä kun itse ähisee ensimmäistä suoraa.. Ehkä tämäkin on siis yksilöllistä. Eihän tuo rööki onneksi enää kauheen hyvältä maistu kun ihan erittäin harvalla kertaa.

  Mukava oli kuulla myös ettei tällainen pahoinvointi ja oksentelu nyt ihan tähän taida kuulua. Ehkä tämä on vielä sitä samaa kirottua mahatautia, joillakin kuulemma tämäkin kestänyt sen viikon pitäen aina taukopäiviä. Eilen oli ihan normaali ja virkeä päivä, ruokakin alkoi maistua, kunnes tänään taas... Huoh! Helposti vaan itsekin aloin syyttää lääkettä tästä. Pitää kokeilla kuitenkin ottaa ruoan kanssa aamuisin tuo lääke vaikka ohjeessa oli että kummin vaan, iltaisin tuleekin syötyä jotain pientä samassa yhteydessä. Otan kyllä lääkäriin yhteyttä jos vielä alkuviikosta tämä sama phv sekoilu jatkuu. 

  Kiitoksia!
 • Mulla oli myös pahoinvointia cahampixin kanssa, mutta se helpotti, kun aamulla lääkkeen oton jälkeen meni vielä hetkeksi makaamaan sänkyyn. Aika nopeasti jätin myös iltalääkkeen pois, kun tuntui, etten kestä sellaista annosta. Hyvä puoli pahoinvoinnissa oli se, että kiloja ei heti alussa tullut niin paljon. Mulla oli sivuoireina myös mahtava unielämä. Joka yö katselin niin mielenkiintoisia elokuvia. Kun kestää tuon champix-kuurin, niin sen jälkeen lopetuskin on helpompaa. Ajattelin silloin, että kestän kaikki sivuoireet sen kolme kuukautta, että pääsisin eroon tupakasta. Tupakasta oli tullut jo sellaisia terveyshaittoja, ettei pienet pahoinvoinnit olleet mitään.
 • Itse lopetin 14 päivän kohdalla champix avulla. Työkaveri on nyt syönyt sitä parisen kuukautta eikä ole vielä pystynyt jättämään tupakkaa pois. Tuokin on niin yksilöllistä, pääasia on kun omassa päässä saa päätöksen tehtyä niin loppu on sitten paljon helpompaa. Itselläkin kohta 3kk savuttomuutta takana ja jokainen viikko menee helpommin kuin aikaisempi. Tsemppiä! :)
 • Älä välitä jos joku on lopettanut aikaisemmin. Lopputulos ratkaisee. Kun katsot vaikka vuoden päästä taaksepäin niin on ihan yks hailee montako päivää poltit champixin kanssa, tärkeintä on saada vahva startti lopettamiseen. Tämä on vähän sama kuin joskus joillain, itselläkin, on ajatuksia, että joku lopettamistapa olis parempi kuin toinen, esim "ilman mitään apuja" voittaisi nikotiinituotteilla tai lääkkeillä lopetuksen... Mistä noita alemmuusajatuksia edes tulee. Pääasia että röökinpolton saisi loppumaan, eihän muulla ole väliä! Kärmes, tervetuloa, tämä on hyvä paikka
 • Kiitos kovasti vastauksista, tämä vertaistuki auttaa kyllä mielettömästi!
  Tänään ohimennen ruokatauolla kysyin lääkäriltä tuosta pahoinvoinnista niin tuumasi että voi olla tuon noronkin jäljiltä etovaa oloa ja mulla varmaan refluksitauti otti vielä aktiivisesta "torven soitosta" lisää osumaa. Kuiten samanaikaisesti pukkaa mahanestettä ylös minkä kerkeää. Tämä päivä kuiten jo helpompi, pahoinvointia jossain välissä mutta meni onneksi ohitse. Lisätään hetkeksi normi lääkitystä niin jospa pahiksetkin menis ohitse
 • Äh!!! Tämä kirottu päätti hävittää yli puolet mun tekstistä taivaan tuuliin!!! 
  No kokeillaan uudestaan. 
  Tuo päätöksen teko on jännä juttu kun välillä itsellä on hyvinkin vankka päätös asian suhteen, sitten taas hetken päästä viedään kun pässiä narussa... Odotan innolla mitä lääkkeen lisäys ylläpito annokseen tuo tullessaan, jospa se veisi loputkin halut pois. Nyt ollut mukava kun loppu viimein tosi harva tupakka enää maistuu hyvälle, tavoitteen kannalta parhaimpia ne jotka on maistunu ihan hirveälle.
 • Ja taas osan pätkäisi pois
 • Mä olen lopettanut aikaisemmin champixilla (n seitsemäksi vuodeksi, eli ei voi sanoa että olis champparin vika että aloitin uudelleen... :open_mouth: 

  Ja itsellä ei kyllä tullut sellaista, että en olis halumnut ollenkaan enää polttaa...joku päivä oli päätettävä ja siihen sitouduttava. Mä sitä vaan, että ethän liikaa luota, että champix veisi tupakanhimon pois? Se auttaa paljon, mutta pääosan henkisestä työstä joudut silti tekemään itse! Ehkä päivämääräpäätös ja sitten motivaatiota rakentamaan, Stumppi on apuna!
 • Kiitos Noppapeli suuresti vastauksista! Helpottavaa kuulla että muillakin noita ihme alemmuusajatuksia, näinhän se on että lopputulos ratkaisee, ei tapa. Ehkä noikin jotenkin kuuluu tähän vierottautumiseen. 
  Sitä itsekin oon miettiny että luotanko liikaa kuitenkin mutta löytyy kuiten tahdon voimaakin sanoa ei pienenpiin risahduksiin. Sinänsä hyvä että just vaihdoin työpaikkaa ja se on savuton, joten kiusauksia ei ole koko aikaa niin paljon mitä olisi ollut aiemmassa paikassa, paljon on myös jäänyt sellaisia tapa polttamis juttuja pois mitä aiemmin ollut, käynyt kyllä mielessä mutta sitten vaan antanut olla. Ehkä kuitenkin luotan siihen että champpari kulkee rinnalla ja auttaa hyppäämään noiden tilanteiden ohitse kun itsekin jo osaa sanoa hieman ei. Taidan päättää sen päivän huomenna milloin tämä polttelu loppuu
 • editoi toukokuu 2017
  Mulle oli tärkeää tai oikeesti välttämätöntä päättää päivä, milloin lopetan. Tai voi olla, että en ois lopettanu koko Champicxin aikana :D Päätös oli tosi vaikeeta muka tehdä, en millään olis halunnut päivää päättää tai ainakin hilasin sitä mielessäni eteenpäin. Jos vielä yhden päivän lisää sittenkin polttaisin... 

  No mun lopetuspäiväni oli sillä tokalla viikolla, eikä ne ekat savuttomat päivät helppoja ollut, mutta jotain hyötyä kovapäisyydestäkin on. Tsemppiä lopetukseen, on sitten sun päiväs Kärmes mikä tahansa!
  Viimeinen tupakka 29.6.2016
 • Kiitos taas kovasti vastauksista ja tsempeistä!
  Kyllä tämä prosessi tästä pikku hiljaa etenee, hitaasti mutta varmasti. Toistaiseksi olen ylpeä että tupakointi on vähentynyt merkittävästä, joku 5-8 savuketta päivässä, ennen meni aski... Niinä päivinä kun kun on töissä niin määrä jää siihen viiteen suunnilleen. Hankalimpia on nämä vapaapäivät kun kotona paljon rutiineja joiden jälkeen on tottunut polttamaan. 
  Päivää en ole onnistunut päättämään, jotenkin tosi hankalaa. Tupakanhimo iskee edelleen välillä rajusti päälle vaikka nyt mennään jo ylläpito annoksella, olen kuitenkin huomannut että nykyään voi himoa nytkäyttää hieman eteenpäin, ennenhän se ei olisi onnistunut. Kasvattaakohan tuo lääke pitoisuuttaan veressä vai kerkeääkö aiempi tabletti puoliintua kokonaan ennenkuin uusi otetaan? Onko sulla tmk tästä tietoa? Tuo sun juttu oli tosi mainio tsemppari, tuli sellainen olo että ihana etten mä oo yksin tän asian kanssa ja että muillakin hankalaa päästää irti tuosta viheliäisestä tavasta. Jotenkin vähentää näitä suorituspaineita asian kanssa. 
  Tuosta lopetuspäivästä vielä. Pitää vielä kattoo että olisko se tällä viikolla vai siirräytänkö vielä eteenpäin, jotenkin tuntuu ettei ihan vielä valmis ole lopettamaan vaikka paljon on tullu kuiten asioita jotka tukee sitä päivää, milloin se sitten onkin.. Tunsin itteni jotenkin rikolliseksi kun kävin ostaa askin eilen.... Ja nyt kun henki tuntuu kulkevan paremmin mitä pitkiin aikoihin, tuntuu röökillä käyminen välillä kauheen väärältä. 

  Ja tästä pahoinvoinnista, nyt tilanne on onneksi se että phv kohtaukset tulee kyllä joka ikinen kerta lääkkeen oton jälkeen mutta kestää vain hetken, sen kyllä kestää! 

  Millaisia teidän päivät on olleet kun viimeinen rööki on poltettu? Kuinka tiheään tullu viekkareita ja onko hermot ollu kovinkin kireellä?
 • Liina57Liina57 Pohjois-Pohjanmaa
  Lopetin C:lla. Tammikuun lopussa poltin viimeisen tupakan. Lopetuspäivä oli 8. päivä kuurin aloituksesta. En ollut määrännyt lopetuspäivää, mutta tupakka ei enää maistunut millekkään, ei hyvälle eikä pahalle.

  Ensimmäinen puolitoista kuukautta oli todella vaikeaa. Ajattelin tupakkaa taukoamatta. Olin alakuloinen ja saamaton. En jaksanut innostua mistään. Muutamana päivänä olin niin ahdistunut, että luulin saavani jonkun kohtauksen. Raivareita en saanut ensimmäistäkään, en ole kovin helposti räjähtelevää sorttia.

  Sitten  alkoi pikkuhiljaa helpottamaan. Tuli aina pitempiä jaksoja ettei tupakka ollut mielessä. Tällä hetkellä tilanne on se, että saan jo jotain tehtyäkin ja olen ajoittain melkein iloisella mielellä. Tupakka käy kyllä mielessä monta kertaa päivässä, mutta ne ajatukset menevät nopeasti ohi.

  Itsellä on neljäs kuukausi alussa joten ei tässä vielä voi kauheasti tuulettaa, mutta olen kyllä aika toiveikas jos tämä lopetus olisi nyt se viimeinen. Yrityksiä on takana lukemattomia, mutta on tupakointiakin, reilu 40 v. Ja niinkuin täällä on monta kertaa todettu niin aika auttaa.

  Onnea lopetukseen.
 • Kiitoksia jälleen vastauksista! Jännä miten eri tavalla C vaikuttaa meihin kaikkiin. Mullakin välillä maistuu rööki pahalle, ei välttis pysty edes polttaa, sitten taas maistuukin ihan erilailla. Ja oon huomannut että tupakan himot menee aina samassa vuorokauden aika järjestyksessä, päivisin aina helpompaa. Mutta sitten vaikka oon nyt jo vähentänyt tosi paljon niin ei ole tullut mtn vieroitusoireita, äkäisyyttä tms. Jotenkin kauhistuttaa että sitten kun ne tulee, varmaan kun kokonaan lopettaa, millainen sirkus siitä syntyy... kääk!

  Tänään mä tajusin että todennäköisesti niin kauan kun mulla on tupakkaa, mä tulen sitä myös polttamaan. Jokunen päivä sitten lupasin itselleni että silloin ostamani aski on viimeinen (tai ainakin uskottelin).. No perkele, se loppu just... Tällä hetkellä vahva fiilis että se ois nyt tässä tämä harrastus mutta saa nähdä huomenna menenkö pitkin seiniä heti aamusta... 
 • Olen uusi täällä ja kolmas pilleripäivä menossa. Tupakkaa olen polttanut liki 30 vuotta.
  Ajatuksia lopettamisesta on ollut monta kertaa mutta sisua ei ole riittänyt. Nytkin Champixit oli kaapissa yli vuoden odottamassa sopivaa hetkeä. 
  Nyt se sitte aloittaminen koitti, kun kävin tutkimuksissa ja tohtori sanoi että syytä olisi lopettaa koska riski saada kohdunkaulansyöpä on nyt todellinen ja tupakka pahentaa asiaa 10 kertaisesti.

  En ole huomannut mitään sivuvaikutuksia lääkkeestä. Tupakkaa ei juuri ole tehnyt mieli mutta olen aina ollut todellinen tapapolttaja. Tänäänkin olen käynyt monta kertaa tupakalla koska näin olen aina tehnyt.
  Tupakka ei maistu enää niin hyvältä, jos se nyt siltä on koskaan maistunut. 

  Lopettamispäivää en ole päättänyt, koska en halua stressata siitä. Luotan siihen että sauhuttelu tässä päivä päivältä vähenee itsestään ja sitten vain ensi vai seuraavalla viikolla päätän olla jonain aamuna polttamatta.

  Tästä se alkaa, uus elämä :)
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko
  Tervetuloa Ilona Stumppiin!
  Vai tupakka vaikuttaa riskinä tuohonkin syöpään. No tuo nyt on sit todella hyvä paikka lopettaa, ja onhan se ollut sulla jo aikaisemminkin ajatuksissa. Täällä vain ahkerasti vierailet ja pidät meidät ajan tasalla matkastasi. Tsemppiä matkaan!

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

 • Tervetuloa Ilona!! Mukava kun tuli toinenkin vasta pillerilaatikon avannut. 
  Mullakin tainnut olla enemmän tapapolttamista koska enemmän tuntuu jokin aika tai paikka herättävän sisäisen mörön mutta onneksi nitkut menee aika nopsaa ohikin... Paitsi että tänään on mun eka ihan kokonaan röökitön päivä, aamu oli aika haastava vaikka heti herätessä syöksyinkin pillerin kimppuun. Päivä töissä meni lähes kivuttomasti, tosin ei siellä kerenny edes ajatella asiaa mutta nytkotimatka ja kotona on jokseenkin tuskaa... vähän väliä tulee röökinhimo... Mutta jotenkin sellainen fiilis että en mä halua käydä sitä enää ostaa koska se veisi koko hommasta pohjan ja hankala sitä on polttaa kun ei ole... Jotenkin kuitenkin alkanu luottaa että en mä tähän kuole vaikken annakaan periksi, C kulkee mukana ja suojaa suuremmilta kolhuilta. Ahdistaa vaan kun nyt alko vapaat ja huominen menee tupakoivien ihmisten parissa, mitenhän hermot kestää... 
 • On tää kummallista, tupakkaa ei tee ollenkaan mieli vaikka vasta neljäs pilleri päivä menosssa, mutta niin siinä aina vaan käy että vanhat toimintamallit jyrää.....
  Eilen illalla olin tansseissa ja otin etkona yhden piccolo skumpan edes se ei saanut aikaan sitä että olisi tehnyt mieli tupakkaa, mutta mutta mutta..... 
  Mitä ihmettä mä keksin tapojeni tilalle? eihän tää muuten lopu ikinä :(  
  Millasia uusia "sijaistoimitoja" te muut olette kehitelleet?
 • Minulla metusalemilla ykkösjuttu on sauvakävely, mutta eihän sitäkään jaksa reilua tuntia kauempaa. Sitten olen neulonut sukulaisille, tutuille ja tuntemattomillekin sukkia, ne tuntuvat tekevän kauppansa. Olen myös leiponut loputtomasti sämpylöitä ja pataleipää, alkaa kyllästyttää sekin. Kuudes kuukausi on menossa ja jotenkin tämä homma alkaa arkipäiväistyä ja niitä korvaavia juttuja ei enää niin tarvitse, paitsi että eläkeläisellä joskus kyllä aika käy pitkäksi ja savut häivähtävät mielessä vieläkin. :(
  Koita Ilona sinnitellä ja pidä se tupakkitauko vaikka täällä stumpissa. Hyvää kesää! <3
 • Mulla ei itseasiassa ole vielä mtn sijaistoimintoja, yritän aina vaan saada ajatukset pois tupakoinnista kun tilanne tulee ja jatkan toimintoja niinkuin jatkaisin jos oisin käynyt savuttelemassa esim. ruokapöydästä kävelen sohvalle. Tai aamulla tepsuttelen vaan suoraan autoon ja töihin, jotenkin helpottaa kun tilanteen saa ohitettua. 

  Tuolla toukokuun lopettajissa nurisin kun nyt tänään tulee 2vrk ilman savuja ja tämä päivä on perkeleellinen. Eilinen vielä meni pienillä nitkuilla mutta tänään koko ajan mielessä, sellainen olo kun olisi nälkä ja tyhjä mahalaukku mutta tämä tyhjyys on jossai rintakehällä... Nyt alkaa jo hermoa kiristää myös ja usko on kyllä koetuksella ihan huolella... Toisaalta joku tahdonvoima saa pysymään kotosalla eikä anna lupaa mennä tupakkaostoksille ja loppu viimein sellainen ristiriitainen olo että pään sisällä minä ja joku tappelee keskenään tästä asiasta enkä itse voi sille mtn.. Kuulostaa varmaan hullulta mutta sellaista tänään
 • Tässä on mennyt nyt jokunen päivä kahdella vahvemmalla pillerillä, huonovointisuus on lisääntynyt ja röökaaminen vähentynyt enintään kolmannekseen aiemmasta määrästä. Tänään ollut aivan kamalaa päänvihlomista. Ei siis särkyä, mutta vihlontaa.... kuuluukohan se asiaan, onko kokemuksia? Ajoittaista kutinaakin on jokapuolella kroppaa. Ristin käteni kyynärpäitä myöten että kutina olisi muuta kuin alkusoittoa allergiselle reaktiolle.....

  Mieskin tuli kotiin käymään ja eilen aamulla sanoi yks kaks, että oletko ollut montakin päivää polttamatta..... no, en yhtään sanoin ja kyllä harmitti. Mies tosin ei edes tiennyt että olen tässä lopettamisaikeissa, ja toki sitten kerroin suunnitelmasta. Kaunis hymy ilmestyi hänen kasvoilleen  <3

  Ehkä tää tästä. 
 • Minulla ensimmäinen Champix-päivä tänään, lopetuspäiväksi asetin 29.5. mutta en masennu jos ei se tunnukaan vielä oikealta. Vastaavasti ilahdun, jos se tuleekin aikaisemmin. Tuo aiemmin mainittu jopa viiden viikonkin siirtymäaika oli mullekin uutta tietoa, ja jotenkin kauhean lohdullista. En odota helppoa matkaa, mut kiva että täällä on muitakin. Jos nyt tätä voi kivaksi sanoa.. Mut vertaistuki, se ainakin on iloinen asia. <3
 • Ilona kirjoitti:
  Tässä on mennyt nyt jokunen päivä kahdella vahvemmalla pillerillä, huonovointisuus on lisääntynyt ja röökaaminen vähentynyt enintään kolmannekseen aiemmasta määrästä. Tänään ollut aivan kamalaa päänvihlomista. Ei siis särkyä, mutta vihlontaa.... kuuluukohan se asiaan, onko kokemuksia? Ajoittaista kutinaakin on jokapuolella kroppaa. Ristin käteni kyynärpäitä myöten että kutina olisi muuta kuin alkusoittoa allergiselle reaktiolle.....

  Mieskin tuli kotiin käymään ja eilen aamulla sanoi yks kaks, että oletko ollut montakin päivää polttamatta..... no, en yhtään sanoin ja kyllä harmitti. Mies tosin ei edes tiennyt että olen tässä lopettamisaikeissa, ja toki sitten kerroin suunnitelmasta. Kaunis hymy ilmestyi hänen kasvoilleen  <3

  Ehkä tää tästä. 
  Hyvä Ilona!!! Mähän sanoin että varmasti mies on iloinen ja ylpeä että sulla lopettamishanke meneillään vaikket ole vielä täyteen vauhtiin päässytkään. Nyt vaan lippu korkealla ja yritä edetä omaan tahtiin ilman stressiä.

  Mullakin jnk verran ollu päänvihlomista välillä mutta hankala sanoa mistä johtuu kun muutenkin pääkippee kohtuu usein.. Ja tuo kutina, sitä ei itsellä oo ollut mutta jostain syystä monilla potilailla epämääräistä koko kehon valtaavaa urticariaa ollut ilman mtn järkevää syytä. Kokeila antihistamiinia tuohon kutinaan, jospa ei johtuisi lääkkeestä kuitenkaan. 
 • Suski kirjoitti:
  Minulla ensimmäinen Champix-päivä tänään, lopetuspäiväksi asetin 29.5. mutta en masennu jos ei se tunnukaan vielä oikealta. Vastaavasti ilahdun, jos se tuleekin aikaisemmin. Tuo aiemmin mainittu jopa viiden viikonkin siirtymäaika oli mullekin uutta tietoa, ja jotenkin kauhean lohdullista. En odota helppoa matkaa, mut kiva että täällä on muitakin. Jos nyt tätä voi kivaksi sanoa.. Mut vertaistuki, se ainakin on iloinen asia. <3
  Tervetuloa mukaan!! Ja onnea hienosta päätöksestä, eka tavoite saavutettu kun päätös tehty, lääke hankittu ja ensimmäinen nielty!
  Täältä löytyykin hyvää tietoa Champparista ja kokemuksista, kannattaa lueskella! Tule myös mukaan tuonne Toukokuun lopettajiin (ellet sitten jo ollutkin siellä)! Vertaistuki on tärkeää ja siitä saa yllättävän paljon uutta puhtia! Tsemppiä!!!
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.