Minskin taistelu

Istun tässä työpaikalla hörppimässä kahvia, työt kutsuu. Pitäis olla jo menossa, mutta aamutupakka veti voimat niin pois, ettei vaan jaksa heti tehä fyysistä työtä. Tää on joka aamu sama juttu. Haluaisin niin lopettaa, että en kestä!! Aamuisin ja salille mennessä tää lopettamisen fiilis on vahvimmillaan. Mutta niin se vaan aina päivän mittaan unohtuu ja polttaminen on taas kivaa. Ja tuntuu, et miten sitä pärjäiskään ilman! :open_mouth:

Oon viimeisen 4 vuoden aikana lopettanut vissiin 4 tai 5 kertaa. Ensimmäisellä kerralla olin lakossa melkein 2 vuotta, toisella kerralla vuoden ja sen jälkeen tauot kestänyt vaan muutamia kuukausia. Nyt mietityttääkin, että vaikka nyt onnistuisinkin lopettamaan, niin miten ihmeessä onnistun siinä pysymään koko loppuelämäni :neutral:

Aion lopettaa, mutta vielä en ole valmis. Mutta miten onnistun ensinnäkin pääsemään siihen pisteeseen, että saan tehtyä lopettamispäätöksen. En tiedä! Onko se hetki tänään, viikon päästä vai kuukauden. Aion kuitenkin purkaa tänne fiiliksiäni, ensimmäisellä lopetuskerralla tää foorumi oli ihan korvaamaton apu.

Viestejä yhteensä

 • Ärsyttää, että hampaat on menny keltaseksi. Ärsyttää, että treeneistä ei saa irti samaa kuin tupakoimattomana. Ärsyttää limaisuus. Ärsyttää huono olo ja jaksamattomuus. Huolettaa terveyden puolesta. Hävettää olla tupakoiva äiti. Joskaan 2,5 vuotias ei vielä tällaista täysin ymmärrä, mutta ennen pitkää ymmärtää kyllä. Ärsyttää haista pahalle. Ärsyttää rahan meno. Niin pitkä lista asioita joiden vuoksi lopettaa, mutta miksi sitä silti polttaa?

  Fyysinen riippuvuus on varmasti vahva. Mutta myös joku tunne juttu siihen liittyy varmasti myös. Ja pelottaa ne kaikki vieroitusoireet, miten selviydyn?

  3/4 "onnistuneista" lopetuskerroista on tosin ollu sellasia, ettei vieroitusoireiden kanssa oo juurikaan tarvinnut taistella. Mindsetti on ollut niin hyvin kohdillaan, ettei mielen sisäistä taistelua "poltanko, en polta" ole tarvinnut käydä. Miten saisin nyt mindsetin asetettua siihen pisteeseen, että haluan todellakin lopettaa?
 • MelisaMelisa Espoon etelärannikko

  Hei sofiami ja tervetuloa Stumppiin!
  Miten sait asetettua mindsetin edellisillä kerroilla? Ulkopuolisen on vaikea vastata sulle silla lailla, että se olisi tehokas, mut mieti... Tärkein on tehdä päätös lopettaa, sen ympärille sitten kietoa asioita, jotka toimivat motivaattorina. Sulla se pienokainenkin, se voisi olla myös hyvä syy jne. Mutta sinä itse, ulkonäkö, raha, aika, joka tupakointiin menee, tupakoinnin järjestämisen hankaluus, mitä tahansa. Voit kirjoittaa ne ylös paperille ja ottaa sen aika ajoin esille.
  Myös se, mitä hyviä puolia lopettamisesta toivot itsellesi: ulkonäössä, rahassa, hajussa, sosiaalisissa ympyröissä.
  Lue toki paljon Stumpin keskusteluja. Niistä voi olla apua. Liity marraskuun 2020-lopettajiin ja kerro edistymisestäs.

  40 vuotta savuttamista ja sitten lopetus 18.8.2005. Motto: Ei koskaan henkostakaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.