päätöksen tehneille:

Oon ollu nyt 6vko ilman. Enkä aio palata. Kun lopetin 2 ekaa viikkoa oli helvettiä, mutta ekan kuukauden jälkeen on ollut jo paljon helpompaa.

Alussa tulee pakahduttavia tarpeita imeä röökiä. Sitä luulee että ei voi nauttia tai selvitä heräämisestä, aamukahvista, aamupalasta, työmatkasta, työstä, lounaasta, työn loppuun saattamisesta, aloittamisesta, kahvitauosta, muista tauoista, päivän iloista, vastoinkäymisistä, työpäivän päättymisestä, kotimatkasta, kotiintulosta, päivällisestä, kotona olemisesta, kaverien tapaamisesta, ravintolasta, ruoasta, juomasta, ulkoilusta, urheilusta, maisemista, lukemisesta, väsymisestä, ideoista, rakastelusta, nukahtamisesta... ...ilman röökiä.
Kaikkeen liittyi rööki? Ei helvetissä liity mitenkään, ihmisen tahto ja tietoisuus vain on niin ohuessa että yhdellä kemikaalilla tulee ihmisestä kuolemaan hölköttelevä aivoton ääliö niin kuin niistä StarWarsin valkoisista Stormtrooper roboteista.

Koska olemme narkomaaneja ei ole helppo lopettaa, mutta kyllä se helpottaa, 2vko, 4vko, 6vko, koko ajan se helpottaa, mutta ei ole mitään ilmaista lounasta. Tää juttu täytyy päättää, ja kärsiä jos tekee tiukkaa, eikä venkoilla mitään mihinkään suuntaan, heikolla hetkellä purraan hammasta, salmiakkia tai lyödään vaikka päätä seinään kirjaimellisesti mutta röökiä ei vedetä. Lenkillä voi käydä ja miettiä kuinka paljon lujempaa olis matkalla hautaan kessu huulessa istuen perseellään. Silleen siitä pääsee eroon. Periaatteessa helppoa, käytännössä suht vaikea juttu, mutta kaikille mahdollinen. Täytyy vaan päättää ja nousta röökin yläpuolelle.
Tilastoviisaat sanoo että vuos menee ennen kuin on lopettanut todennäköisemmin kuin vain lakkoillut. Oletan että siellä kohden on jo aika helppoa, kyllä se 6 viikon kohdallaki on helpottanut jo aika paljon.

Viestejä yhteensä

  • mr.manmr.man Lappeenranta
    editoi syyskuu 2007
    Itselläni tulee tasan 10 vrk täyteen tunnin kuluttua. Eilen oli kyllä tiukalla illallisen ja iltaolusen jälkeen, mielessä ei muuta pyöriny kessu aski. Toivon todella ett tää olalla keikkuva apina hyppäis hitolle ko sitä on nii raskas kantaa.
  • niinuskaniinuska Valkeala
    editoi syyskuu 2007
    :DOlipas hieno ja OSUVA kirjoitus!!!!
    Tässä oli kyllä sitä tsemppausta ja motivointia niin paljon, että kopsasin tekstin jääkaapin oveen, muistuttamaan elämän nautinnoista joihin ei tupakin tarvitse liittyä millään lailla! :D :D
    KIITOS! :-)
  • editoi syyskuu 2007
    anakonda kirjoitti täyttä asiaa. Näinhän se menee. Outo pelottaa aina ja jos tupakka on kuulunut jokaikiseen tilanteeseen mukaan, ei ihme, että mietityttää miten selviää ilman savukkeita. Jos oikein tahtoo, onnistuu ja yhtäkkiä huomaa, ettei elämä muuttunut ollenkaan huonoksi, päinvastoin.
  • editoi syyskuu 2007
    Jos oikein tahtoo, onnistuu ja yhtäkkiä huomaa, ettei elämä muuttunut ollenkaan huonoksi, päinvastoin.

    Aivan, menee jo puolen tunnin juoksulenkki kävelemättä välillä. :-)
    Ja ihan oikeasti toi himo alkaa kuolemaan, päivät menee ihan "itsestään" ja suurin osa illoistakin. Toki välillä tulee pientä, jopa keskisuurta painostavaa fiilistä ja tietää mistä se johtuu mutta kun ei ala mitään "meniskö vai ei" dialogia käymään röökipirun kanssa vaan on ihan ehdottomalla ei linjalla niin kyllä se siitä häipyy.
    Olin yksillä kutsuilla eilen. (ei muuten tehnyt mieli röökiä millään muotoa koko aikana) Juttelin yhden heebon kanssa joka oli lopettanut jo melkein 10v. sitten. Sekin sanoi samaa: eka kuukaus on v-mäisen vaikeeta, mutta kyllä se siitä.
    Sanoisin että ekana kahtena viikkona ei pysty edes käsittämään mitä se vapaus voisi olla, mutta se ajatus kasvaa sieltä esiin kun kuningas nikotiini ei kurista aivoja enää niin pahasti.
    Oon muuten säästäny jo yli 100 euroa. Saa tästä fyrkkaakin! Tupakoivalle nikotiinipiru kertoo että satanen röökiin ei ole mitään, mutta kyllä tällaisenkin palkinnon ihan mielellään vastaan ottaa.
    Lapa jäässä ja pää ylhäällä, palkinto kertyy koko ajan. Sekä pankkiin että elinikäennusteeseen.
    Tsemppiä kaikille!
  • Tanya_2Tanya_2 Kanta-Häme
    editoi syyskuu 2007
    Minä yritän aina vain sivuuttaa nikkiksen. Eli kun tulee fiilis ja pääkoppa sanoo: "Minä haluun tupakan". Vastaan heti: "Niin varmaan, mutta kun en polta niin en".
    Ja sitten jatkamaan siitä mihin jäin. Ja tuo nikkisötö jättää minut aika nopeasti rauhaan, koska en suostu jäämään vatvomaan asiaa sen enempää.
  • justinejustine treen:lähistö
    editoi syyskuu 2007
    hienoa anakonda :-) onnittelut 6viikosta :thumbup:
  • editoi syyskuu 2007
    Itselläni tulee tasan 10 vrk täyteen tunnin kuluttua. Eilen oli kyllä tiukalla illallisen ja iltaolusen jälkeen, mielessä ei muuta pyöriny kessu aski. Toivon todella ett tää olalla keikkuva apina hyppäis hitolle ko sitä on nii raskas kantaa.

    Täytyy muuten palata tähän vielä, tiedän tunteen. Hieno homma että pysyit lujana. Mulla kävi sellanen juttu että kolmantena iltana oltiin veneilemässä, hyvää ruokaa, olutta, siideriä, kaikki ulko ilmassa koko aika ois voinu polttaa ja vielä oikein herkullinen ravintolaillallinen päätteeksi nam. Onneks ei ollu röökiä mukana ja pidin pääni. Oikein alko päätä särkemään siitä röökin himosta, mutta kun toi oli ohi niin oli niin kuin se pahin skenaario käyty läpi ja oikeastaan mitään vaikeampaa ei enää voisi edes tulla. Ja siitä selvittiin hengissä. Tietysti. Vain röökiä polttamalla voi kuolla ennen aikojaan. No joka tapauksessa musta tollanen extreme meininki heti ekalle viikolle vois olla hyvä juttu, kunhan siihen menee motivoituneena ja ilman tupakoita. Sittenhän näkee heti miten vaikeaa se on vaikeimmillaan eikä tartte kärvistellä enää että mitä jos tulee sellainen tai tällainen tilanne. Härkää sarvista.
    Edelleen tsemppiä kaikille, kyllä tää helpottaa ajan kanssa. Tossa kuukauden polttamattomuuden kohdalla suosittelen sellaista harrastusta ainakin kertaluontoisesti että meette lähelle puhuvaa tupakoitsijaa ja vaivihkaa haistatte sen hengitystä ja yritätte sitten pukea sanoiksi sitä "tuoksua" (hiljaa itsekseen mieluummin). :lol: Yväk kun ajattelee takaspäin miten välillä haisi kun oli vähän stressiä ja sellainen mätä tupakan ja ties minkä haju suussa. :-)
  • KatjaKatja Helsinki
    editoi syyskuu 2007
    Mielettömät onnittelut teille molemmille anakonda ja mr.man :):) Näitä uutisia jaksaisi lukea vaikka aamusta iltaan. Upeat päätökset teillä ja hienosti pidetty :):) Moni heikompi olisi sortunut, mutta ette te!!!
    Tsemppiä kummallekkiii :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.