I have had enough!

Tervehdys kaikille.

Paatin liittya joukkoon ja lopettaa tupakoinnin.
Olen yrittanyt lopettaa monen monituista kertaa, mutta aina se on johonkin revennyt.
Hyvia syita vetaa edes yhdet sauhut on tahan asti loytynyt turhankin paljon.

Olisikos kellaan tarjota jotakin toimivaa keinoa alku karvistelyjen kestamiseksi?

Kaikki vinkit otetaan vastaan kiitoksin.

(pahoittelen, etta tekstista puuttuu a:n ja O:n pilkut, mutta paikallinen, siis amerikkalainen atk laitteisto ei tunne pohjoismaisia aakkosia)

Viestejä yhteensä

 • editoi marraskuu 2007
  Tervehdys vaan 'Salesmanager'.

  Sinulla taitaa olla sama tilanne kuin minullakin, melko kaukana Suomesta? Minulla tosin toimii ääkköset, kun käytän omaa kannettavaa suomenkielisellä Windowsilla. Mutta asiaan...

  En ole enää teini-iässä (edes ihan lähellä niitä aikoja :)), polttanut vuosikymmeniä ja mielestäni aina ollut hyvinkin tietoinen tupakoinnin vaaroista, siis siitä, että se tappaa varmasti ... ennemmin tai myöhemmin.

  Minä myös olen 'lopettanut' useita kertoja, tosin viime vuosina en enää niin aktiivisesti, johtuen jossain määrin olinpaikoistani, maista ja tilanteista joissa lähes kaikki polttavat. Olen kuitenkin aina halunnut pystyväni lopettamaan.

  Mehän tiedämme ja tunnemme omassa kropassamme tupakoinnin välittömät haitat, haju- ja makuaistien,yleiskunnon ja kaikkinaisen oman aktiivisuuden selkeän heikkenemisen ja paljon muuta epämiellyttävää ja tuhoisaa.
  Omaksi puolustukseksemme voidaan kuitenkin todeta se, että tupakan sisältämä nikotiini on eräs voimakkaimmista fyysisen riippuvuuden aiheuttavista huumeista. Nikotiinihan on se ainut asia jota lopettamista yrittävä useinkin tietämättään kaipaa. Eikä kaipaa vain mielessään, vaan kun keho vaatii nikotiinia pitääkseen tarvitsemansa nikotiinimyrkytystason yllä. Niin voimakkaalle myrkylle ja omalle keholle on hyvin vaikeaa sanoa EI.

  ...aion muuten lopettaa huomisaamuna...

  Olen todennut aiemmin lopettamista yrittäessäni Suomessa apteekkien myymien nikotiinivalmisteiden olleen ainoa todellinen apu omalla kohdallani. Nimenomaan nikotiinipurukumit, joita valitettavasti ei ole löytynyt monestakaan viime vuosien 'asema-maastani' ja se on ollut yhtenä syynä tuohon aiemmin mainitsemaani 'ei niin aktiiviseen lopettamiseen'.

  Kun kerran nikotiini on se lähes ainoa syy tupakointiin ja sen lopettamisen vaikeuteen, otetaan sitten sitä myrkkyä jonkin aikaa jos se kerran auttaa pääsemään vaikeimman ajan yli, mutta jätetään pois ne yli 2000 muutä savukkeiden sisältämää myrkkyä.

  Nikotiinivalmisteet, kuten myynnissä olevat purukumit, eivät tietenkään vaikuta jokaiseen samalla tavalla, mutta huomattavan suurelle enemmistölle niistä on korvaamaton apu, ellei jopa ainut sellainen. Oma kokemukseni on, kun aamulla tunnen halua sytyttää savukkeen, otettuani purukumin suuhun, parin puraisun jälkeen halu tupakointiin häviää yleensä alle minuutissa ja sen jälkeen en edes muista koko asiaa tunteihin, muutaman päivän kuluttua ehkä vain kerran pari päivässä.

  Kuten aina sanotaan, 'ÄLÄ ota sitä ensimmäistäkään savuketta lopettamispäätöksen tehtyäsi, joten muista, jos käytät nikotiinivalmisteita apuna tupakoinnin lopettamisessa, pidä niitä AINA mukanasi. Unohdat ne kerran mennessäsi kavereiden kanssa yhdelle oluelle ja vaara polttaa se ensimmäinen savuke kasvaa 200%. ÄLÄ anna sille mahdollisuutta.

  Nyt tuli vähän kiireitä, vaan palaanpas myöhemmin vilkaisemaan mitä täällä tapahtuu.

  Ei anneta tupakan tappaa meistä yhtäkään, tässä maailmassa on meillä jokaisella vielä paljon tehtävää, näettävää ja koettavaa :)
 • nyt tai ei koskaannyt tai ei koskaan Kokemäenjoen suisto.
  editoi marraskuu 2007
  Huomenta... Keinoja on niin monta, kuin on lopettajaakin.. Lenkille, siivoamaan, lasillinen vettä, syvään hengittelyä jne... En usko että muuta pomminvarmaa on kuin hampaiden pureminen tiukasti yhteen... Eli kestäminen! Tsemppiä teille molemmille!!! :thumbup:
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi marraskuu 2007
  Heipsan, teille molemmille "ulkomaaneläville" voin lämpimästi suositella vierailua stumpissa niin usein kuin mahdollista :):)

  Täältä löytyy se vertaistuki, joka auttaa ja pitää huolta :):) Tsemppiä hurjan paljon ja onnea matkaan :)
 • editoi marraskuu 2007
  voihan paska. piti sitten menna polttamaan se rooki.
  Pari paivaa karvistelin ja sitten ratkes.
  kaikenlisaksi sattu olemaan erityisen pahan makuinen yksilo.

  Ottaa paahan :evil:
 • nyt tai ei koskaannyt tai ei koskaan Kokemäenjoen suisto.
  editoi marraskuu 2007
  Fiksu tyyppi olet!!! Nyt kokeilit, miltä se todellisuudessa maistuu ja totesit, että pas...ta. Nyt sun ei tarvitse enää testata, jätät joka kerta väliin kun mieli tekee!!! HYVÄ SINÄ! :lol: :lol:
 • KatjaKatja Helsinki
  editoi marraskuu 2007
  Just näin!! Tiedät että pahalta maistuu ja jätät jatkossa väliin! Moni täällä noudattaa sitä menetelmää, että joka aamu päättää : En polta tänäänkään! ja menee eteenpäin sillä tavoin kunnes ns. pahin on takana :):)

  Tsemppiä!!
 • editoi marraskuu 2007
  Salesmanager kirjoitti:
  voihan paska. piti sitten menna polttamaan se rooki.
  Pari paivaa karvistelin ja sitten ratkes.
  kaikenlisaksi sattu olemaan erityisen pahan makuinen yksilo.

  Ottaa paahan :evil:

  Nyt tiiät,miltä spaddu maistuu,ei yhtään paremmks oo tullut :evil:.Tsemppiä jatkoon :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.